У Литві стартують міжнародні навчання

У Литві стартують міжнародні навчання "Залізний Вовк"

Укрінформ
У понеділок одночасно на полігонах Литовської армії в Пабраде і Руклі відбудеться урочиста церемонія відкриття найбільших у цьому році міжнародних військових навчань "Залізний Вовк 2017".

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Міноборони країни.

"У ході навчань буде оцінюватися взаємодія сил передового батальйону НАТО в Литві і готовність до виконання різного типу завдань разом із партнерами", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цій частині тренувань будуть задіяні близько 2000 військовослужбовців із Німеччини, Норвегії, Бельгії, Великої Британії, Нідерландів, США та литовського артилерійського батальйону. Операції забезпечуватиме штаб механізованої піхотної бригади "Залізний вовк".

На полігоні в Руклі в даний час дислокована повністю сформована бойова група під командуванням Німеччини, своїх військовослужбовців виділили Бельгія, Голландія та Норвегія, а в липні прибудуть і бійці Люксембургу.

У Південній, Центральній і Східній Литві в навчаннях візьмуть участь приблизно 5,3 тис. військовослужбовців із Литви і дев'яти інших країн НАТО. Крім бойової групи НАТО в Литві участь у тренуваннях візьмуть бійці з Великої Британії, США, Польщі та Португалії.

Крім того, в них вперше візьмуть участь штаби механізованої піхотної бригади "Залізний Вовк" (Gelezinis Vilkas) і мотопіхотної бригади "Жемайтія" (Zemaitija).

Військові навчання "Залізний Вовк 2017", які пройдуть в Литві в період з 12 по 23 червня, є частиною навчань "Saber Strike" (Удар меча), які проводяться в Польщі. Ці навчання організовують Сухопутні сили США у Європі.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-