Екзит-поли у Франції: партія Макрона перевершила сподівання

Екзит-поли у Франції: партія Макрона перевершила сподівання

Укрінформ
За даними екзит-полів, у першому турі парламентських виборів Франції партія чинного президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед!" здобуває від 32,2 до 32,9% голосів. 

Про це свідчать дані опитувань, оприлюднені після закриття виборчих дільниць, повідомляє BBC.

Згідно з ними, партія нового президента стала лідером за підсумками першого туру. За неї в неділю, 11 червня, проголосували від 32,2 до 32,9 відсотка виборців, і таким чином після другого туру може здобути 400-440 з 577 місць в Національних зборах.

Консервативна партія "Республіканці" набрала 21,0-21,5 відсотка.

Соціалістична партія, що має більшістю в нинішньому складі нижньої палати парламенту, отримала лише 7,8 відсотка голосів.

Правопопулістський "Національний фронт" Марін Ле Пен набрав 13,5-14 відсотків і, схоже, не зможе створити власну фракцію, для якої потрібні не менше 15 депутатів.

Утім явка виборців була надзвичайно низькою - найнижчою за 60 років - і становить лише близько 50 відсотків. Наразі важко передбачити, чиї виборці краще змобілізуються на другий тур.

Як повідомляв Укрінформ, голосування відбувається не за загальнонаціональними списками, а за конкретного кандидата в кожному виборчому окрузі. Якщо кандидат набирає понад 50% у першому турі, його оголошують переможцем. В іншому випадку два кандидати з найбільшою кількістю голосів виходять до другого туру.

Громадяни Франції, які голосували за кордоном в першому турі парламентських виборів, переважною більшістю підтримали кандидатів від партії Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-