Глава МЗС Німеччини очікує війни в Перській затоці

Глава МЗС Німеччини очікує війни в Перській затоці

Укрінформ
Ізоляція Катару з боку Саудівської Аравії та її союзників може призвести до нової війни в Перській затоці.

Про це міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявив він в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,

"Після тих консультацій, які я провів цього тижня, я розумію, наскільки ситуація серйозна", - наводить його слова DW.

Протягом тижня він особисто зустрічався з главами МЗС Саудівської Аравії, Катару і Туреччини і говорив по телефону зі своїми колегами з Ірану і Кувейту. За словами міністра, є хороші шанси уникнути негативного сценарію, однак для цього необхідно шукати рішення шляхом переговорів.

Габріель оцінив "розумну і виважену позицію" державного секретаря США Рекса Тіллерсона, який закликав до припинення блокади Катару.

Сам Габріель теж підтримує цей крок. "Ми твердо переконані в тому, що настав час дипломатії, що необхідно розмовляти один з одним. Німеччина і світове співтовариство сильно стурбовані тим, що відбувається в регіоні Перської затоки", - заявив він після зустрічі з главою МЗС Катару шейхом Мохаммедом аль-Тані.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила, що конфлікт неможливо розв'язати, "якщо до розмови абсолютно не будуть залучені певні гравці - включаючи Катар, включаючи Туреччину і включаючи Іран". "Політичне рішення можливо, тільки коли всі підтримують один з одним контакт. На цьому ми наполягаємо", - заявила канцлер ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, Саудівська Аравія і ряд її союзників розірвали дипломатичні відносини з Катаром і запровадили проти нього морську і повітряну блокаду. Учасники блокади звинувачують Катар у підтримці терористичних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-