У США назвали поставки скрапленого газу до Польщі взаємовигідним проектом

У США назвали поставки скрапленого газу до Польщі взаємовигідним проектом

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що налагодження поставок скрапленого газу зі США до Польщі сприяє зміцненню енергетичної безпеки Європи з одного боку та створенню робочих місць - з іншого.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають прибуття першого американського танкера зі скрапленим природним газом до Центральної Європи, який дійшов до Польщі 7 червня", - зазначається в документі.

При цьому в Держдепі підкреслили взаємну вигоду від такого проекту, оскільки американський експорт СПГ "підтримує робочі місця в США", а також "низькі ціни на енергоносії для наших партнерів за кордоном". Крім того, як зауважили в Вашингтоні, це робить "свій внесок в забезпечення цілей енергетичної безпеки Європи".

У Держдепі також констатували, що Сполучені Штати тісно співпрацюють з європейськими партнерами з метою диверсифікацією європейських енергетичних поставок.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер до польського LNG-терміналу в місті Свіноуйсцє на Балтійському узбережжі прибув перший корабель-газовоз з американським скрапленим газом. У польському уряді при цьому зауважили, що американський газ через територію Польщі можна постачати на південь і схід Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-