Австралія не закриватиме небо для Qatar Airways

Австралія не закриватиме небо для Qatar Airways

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що уряд країни не планує ніяких санкцій проти Катару або Qatar Airways, у тому числі не приєднуватиметься до країн Перської затоки щодо заборони польотів.

Про це повідомляє news.com.

"Австралія підтримує добрі стосунки з усіма державами-членами Ради співробітництва країн Затоки, включаючи Катар. Ми закликаємо лідерів держав Перської затоки до підтримки діалогу та якомога швидшого відновлення відносин, а також вітаємо будь-які зусилля з посередництва щодо вирішення конфлікту", - сказала міністр.

За її словами, необхідне швидке вирішення транспортної кризи, що виникла через закриття кордонів та повітряного простору, застосовані до Катару сусідніми країнами.

Днями Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн закрили свої кордони та повітряний простір з Катаром через, нібито, фінансову підтримку останнім терористичних організацій, включаючи Аль-Каїду. Окрім того для катарських громадян і резидентів було запроваджено заборону транзиту через аеропорти сусідніх країн. Згадані заходи спричинили скасування близько 100 авіарейсів на день, а також заземлення кількох літаків.

Qatar Airways виконує щоденні рейси в Доху з Сіднея, Мельбурна і Перта, п'ять рейсів на тиждень з Аделаїди та цього року планує запустити рейс з Канберри. За інформацією ЗМІ, криза у Перській затоці виллється для австралійських пасажирів Qatar Airways у більшу тривалість польоту до Дохи - через необхідність уникнути повітряного простору Саудівської Аравії, ОАЕ, Єгипту та Бахрейну.

"Це буде коштувати їм більше, це додасть трохи часу польоту, і це ускладнить діяльність їхніх хабів", - вважає старший аналітик Центру авіації Близького Сходу Саймон Елсегуд.

У свою чергу Qatar Airways заявили, що усі їхні послуги функціонуватимуть нормально, за винятком тих чотирьох країн, які закрили свої кордони для Катару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-