Німеччина виводить своїх військових з турецької авіабази

Німеччина виводить своїх військових з турецької авіабази "Інджирлік"

Укрінформ
Німецький уряд схвалив запропонований міністром оборони Урсулою фон дер Ляєн план виведення контингенту Бундесверу з турецької авіабази "Інджирлік".

Відповідне рішення ухвалено без обговорень, повідомляє DW.

Зазначається, що військових та літаки перекинуть на базу "Аль-Асрак" у Йорданії. Це зумовить перерву в польотах літаків Tornado тривалістю близько двох місяців.

Крім того, міністр оборони отримала від уряду завдання з'ясувати з партнерами по НАТО, коли має розпочатися процес перекидання та хто зможе замінити Бундесвер у місії на цей час.

Уряд ухвалив це рішення після тривалого конфлікту довкола "Інджирліка". Він розпочався через претензії Анкари до Берліна через начебто укривання соратників проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту у липні 2016 року. Турецька влада заборонила представникам Бундестагу відвідувати солдат підконтрольної німецькому парламенту армії. Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель назвав це рішення Анкари мотивованим "внутрішньополітичними причинами".

На базі на півдні Туреччини дислоковано близько 260 солдатів Бундесверу. На літаках Tornado вони здійснюють розвідувальні польоти в сирійському небі. У місії бере участь також літак-заправник Бундесверу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-