Емірати саджатимуть на 15 років за “симпатії” до Катару

Емірати саджатимуть на 15 років за “симпатії” до Катару

Укрінформ
Об'єднані Арабські Емірати, які в понеділок разом із низкою інших країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром, заборонили висловлювати прихильність країні, погрожуючи позбавленням волі до 15 років за порушення.

Про це повідомляє Al Jazeera.

"Буде вжито жорстких і непохитних заходів щодо тих, хто виражає симпатію або будь-яку форму прихильності стосовно Катару, або проти тих, хто заперечує позицію Об'єднаних Арабських Еміратів, чи то за допомогою соціальних медіа, чи будь-яких письмових, візуальних чи усних форм", - заявив генеральний прокурор країни Хамад Саїф аль-Шамсі.

За даними Gulf News, порушники можуть бути покарані тюремним ув'язненням до 15 років та штрафом у розмірі не менше $136 000.

Як повідомляв Укрінформ, уже дев'ять країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Про таке рішення заявили Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати. Пізніше до них приєдналися Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії, острівна держава Маврикій та Мавританія.

Крім цього, уряд Йорданії прийняв рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Основна претензія цих країн – підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали й економічні відносини з Катаром.

Раніше The Financial Times дізналася, що Катар виплатив терористам до мільярда доларів за своїх підданих (у тому числі членів правлячої сім'ї), яких захопили в заручники.

У свою чергу представники ФБР, які допомагають владі Катару розслідувати інцидент із появою в державному інформагентстві країни фейкового матеріалу, який призвів до дипломатичного конфлікту в регіоні, підозрюють втручання російських хакерів.

Американські слідчі вважають, що російські хакери зламали доступ до Державного інформаційного агентства Катару та виставили фальшивий репортаж, що призвело до кризи серед найближчих союзників у Перській затоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-