Адвокат Шаріної каже, що всі аргументи захисту були проігноровані

Адвокат Шаріної каже, що всі аргументи захисту були проігноровані

Укрінформ
Іван Павлов, адвокат екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної заявив, що у її справі обвинувачення проігнорувало всі аргументи захисту.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Незважаючи на те, що за клопотанням обвинувачення ми допитували велику кількість свідків, жоден з них не дав стороні обвинувачення нічого, що можна було б використовувати в якості обґрунтування цього самого обвинувачення. По суті, обвинувачення не заперечило нам по суті, щоб спростувати аргументи, які висував захист. Тобто наші аргументи були просто проігноровані", - сказав Павлов.

Тому, на його погляд, обґрунтування обвинувачення у "справі Шаріної" абсолютно не переконливе. Як повідомлялося, серед доказів обвинувачення були, зокрема, – явно підкинуті книги, які не мають бібліотечних штампів, 7 слідчих документів, оформлених нібито за 2 хвилини.

Адвокат Павлов також нагадав про те, що захист подаватиме апеляцію на вирок.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною почався в листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Правозахисний центр "Меморіал" ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає Шаріну політв'язнем.

Держзвинувачення просило призначити Шаріної у справі про екстремізм і розтрату коштів установи покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. У підсумку Міщанський суд Москви призначив Шаріній покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно. Позов нібито потерпілої сторони - Бібліотеки української літератури – можливо, буде розглянуто окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-