Катар закликав своїх громадян залишити ОАЕ

Катар закликав своїх громадян залишити ОАЕ

Укрінформ
Катар закликав своїх громадян покинути територію Об’єднаних Арабських Еміратів протягом 14 наступних днів, щоб виконати умови Абу-Дабі через призупинення дипвідносин.

Про це повідомляє Reuters

"Відповідно до заяви, опублікованої еміратською стороною, катарські громадяни мають залишити ОАЕ протягом 14 днів", - цитує агентство пост посольства у Twitter.

Водночас зазначається, що ті, хто не може поїхати безпосередньо в Доху, мусять вирушити до Кувейту або Оману.

Як повідомлялося, вже сім країн - ОАЕ, Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Ємен, Лівія та Мальдіви - призупинили сьогодні дипломатичні відносини з Катаром.

Після розриву відносин дипломатичні місії зазначених держав у Катарі будуть закриті, також припиняється морське та повітряне сполучення.

У відповідь Катар заявив, що шкодує про вжиті сусідніми арабськими країнами заходи, назвавши їх "необгрунтованими".

Також стало відомо, що три авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів - Etihad, Emirates та FlyDubai - а також саудівська Saudi Arabian Airlines призупиняють польоти до столиці Катару Дохи. Водночас катарська авіакомпанія Qatar Airways заявила про припинення всіх рейсів до Саудівської Аравії. 

Наприкінці травня було оприлюднено промову еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію розмістили хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-