Адвокат оскаржить вирок екс-директору Бібліотеки української літератури

Адвокат оскаржить вирок екс-директору Бібліотеки української літератури

Укрінформ
Адвокат екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної, керівник "Команди 29", Іван Павлов заявив, що вирок буде оскаржений. Сама Шаріна назвала вирок політичним.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Це політична справа. Я 35 років працювала бібліотекарем. Мабуть, руйнування бібліотеки було вигідним. Мені шкода бібліотеку", - сказала Шаріна.

За її словами, жодної екстремістської книги в бібліотеці не було, а 16 екстремістських книг їй було підкинуто.

А Павлов заявив, що захист оскаржить вирок Шаріної.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною почався у листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Правозахисний центр «Меморіал» ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає Шаріну політв'язнем, в зв'язку з чим її повинно бути звільнено з-під домашнього арешту, а її кримінальну справу - закрито.

Раніше адвокат Шаріної Іван Павлов заявляв, що сподівається на виправдання своєї клієнтки російським судом. Наталія Шаріна в своєму останньому слові відкинула всі обвинувачення і попросила про виправдувальний вирок.

Держобвинувачення попросило призначити Шаріній у справі про екстремізм і розтрату коштів установи покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. Крім того, прокуратура попросила стягнути з Шаріної понад 2,1 мільйона рублів в рахунок збитків, нібито завданих бібліотеці.

В результаті Міщанський суд Москви призначив Шаріній покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно. Крім того, Шаріній призначено покарання у вигляді випробувального терміну на чотири роки. Сторона обвинувачення просила раніше засудити підсудну до п'яти років позбавлення волі умовно. Позов, нібито, потерпілої сторони - Бібліотеки української літератури - ще буде розглянуто окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-