У Катарі назвали

У Катарі назвали "необгрунтованим" розрив дипвідносин шістьма країнами

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Катару заявило, що шкодує про вжиті сусідніми арабськими країнами заходи, назвавши їх "необгрунтованими".

Про це повідомляє Al Jаzeera

"Ці заходи є необгрунтованими і засновані на претензії і заявах, які не мають в дійсності жодних підстав", - йдеться у заяві МЗС Катару.

Як зазначили у відомстві, ці рішення "не вплинуть на звичайне життя громадян".

"Мета відома і вона полягає у тому, щоб узяти країну під опіку. Це само собою є порушенням його (Катару) суверенітету як держави", - зазначили в МЗС.

Водночас держсекретар США Рекс Тіллерсон у понеділок під час державного візиту до Австралії виступив із заявою, закликавши країни Перської затоки зберігати єдність. 

Як повідомлялося, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн, а слідом за ними Ємен та Лівія заявили зранку у понеділок про розрив дипломатичних відносин із сусіднім Катаром, якому вони закидають підтримку терористів та екстремістів. 

Після розриву відносин дипломатичні місії цих держав у Катарі будуть закриті, також припиняється морське та повітряне сполучення з еміратом.

Наприкінці травня оприлюднено промову еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-