У Латвії назвали переможців місцевих виборів

У Латвії назвали переможців місцевих виборів

Укрінформ
За підсумками муніципальних виборів більшість у Ризькій думі зберегла коаліція партій "Злагода" та "Честь служити Ризі", яку очолює нинішній мер латвійської столиці Ніл Ушаков.

Коаліція отримала 50,82 відсотка голосів, повідомив ЦВК Латвії в неділю, 4 червня, після підрахунку голосів на всіх столичних виборчих дільницях.

Таким чином коаліція на чолі з Ушаковим отримає у новій думі 32 місця, що, втім, на сім мандатів менше, ніж після виборів 2013 року.

На другому місці в Ризі - коаліція партій Латвійське об'єднання регіонів і "Розвиток Латвії" (13,66 відсотка голосів), на третьому - Нова консервативна партія (13,42 відсотка). Крім того, п'ятивідсотковий бар'єр подолали Національне об'єднання "Все для Латвії" - Вітчизні і Свободі/ДННЛ" (ВЛ-ВС/ДННЛ) (9,25 відсотка) і "Єдність" (6,26 відсотка).

Тим часом за підсумками муніципальних виборів, які пройшли по всій Латвії, найбільшу кількість місць у місцевих самоуправліннях отримали ВЛ-ВС/ДННЛ (166), Союз "зелених" і селян (157), Селянський союз Латвії (146). Від партії "Єдність" обрані 119 депутатів, від "Злагоди" - 102.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-