У Гельсінській комісії США б’ють на сполох через

У Гельсінській комісії США б’ють на сполох через "пандемію корупції"

Укрінформ
Корупціонери із пострадянських країн не лише оббирають співвітчизників, а й передають свої шахрайські навички лідерам країн Латинської Америки та Африки. Відтак корупція поступово перетворюється в міжнародну "епідемію".

Про це на зустрічі в Вашингтоні заявили провідні експерти Гельсінської комісії США, повідомляє "Голос Америки".

"Росія та Китай дуже агресивно просуваються в Африці, й все частіше навіть у Латинській Америці, навчаючи уряди у тих регіонах використовувати деякі з їхніх методів", - наголосив представник правової ініціативи "Відкритого суспільства" Кен Гурвіц.

Він наводить приклади реальних справ, частина з яких досі засекречена.

"Наприклад, одна з найгучніших справ, яку ми ведемо – стосується масштабного відмивання грошей президентом Екваторіальної Гвінеї в Іспанії. Нам вдалося з’ясувати, що люди, які керували "підприємством" із відмивання грошей були переважно з країн, які входять до Організації економічного співробітництва та розвитку. Там були люди із України, Росії, Литви, Угорщини і не тільки", - зазначив Гурвіц.

За його словами, основними фігурантами із відмивання грошей в колишній іспанській колонії була українсько-російська "родина" колишніх дипломатів. Створена ними структура включала більше 30 компаній в Європі й навіть США. А більшість людей, які працювали на таку корупційну "гідру" були так чи інакше пов’язані зі спецслужбами, військовою індустрією та дипломатичними колами.

Експерт інституту Гадсона - Чарльз Девідсон каже, корупція в пострадянських країнах, яку досить довго вважали проблемою регіональною, тепер несе реальну загрозу й самому Заходу.

"І що найважливіше – ці корумповані режими тепер намагаються корумпувати нас", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-