Штати доручили керувати операціями проти Ірану

Штати доручили керувати операціями проти Ірану "Темному принцу" з ЦРУ

Укрінформ
Досвідчений офіцер Центрального розвідувального управління США Майкл Д'Андреа, який скеровував операції зі знищення Усами бен Ладена та силові удари по позиціях ісламістів, призначений на пост керівника операціями проти Ірану.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання The New York Times.

"Він відомий як "Темний принц" або Аятолла Майк – ці прізвиська він отримав як співробітник ЦРУ, коли керував полюванням за Усамою бен Ладеном, а також американською ударною кампанією з використанням безпілотників, яка знищила тисячі бойовиків-ісламістів та сотні мирних жителів", - пише про Майкла Д'Андреа NYT.

Тепер досвідчений оперативник, який з 2006 року очолював контртерористичну діяльність ЦРУ, отримав нове призначення. Це є "першою суттєвою ознакою того, що адміністрація Трампа дотримується тієї жорсткої лінії проти Ірану, яка була оголошена під час його кампанії".

Іран був і залишається однією з найскладніших країн для виконання розвідувальних завдань ЦРУ. Агентство має вкрай обмежений доступ до країни – там не працює американське посольство, яке могло би забезпечити дипломатичне прикриття для оперативників ЦРУ. Крім того, спецслужби Ірану  майже чотири десятиліття ведуть протистояння американським розвідувальним і таємним операціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-