У паризьке посольство РФ передали петицію про захист чеченських геїв

У паризьке посольство РФ передали петицію про захист чеченських геїв

Фото
Укрінформ
Активісти міжнародної правозахисної організації Amnesty International в п'ятницю передали в посольство Росії в Парижі петицію на захист прав ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Про це повідомляє RFI.

«Під закликом пролити світло на переслідування гомосексуалістів у Чечні підписалися понад 650 тисяч людей по всьому світу і понад 120 тисяч людей у Франції», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники влаштували акцію перед посольством Росії в Парижі, в ході якої розтягнули плакат «Зупиніть гомофобію в Чечні».

До правозахисників вийшов перший секретар посольства Вадим Зенкін і взяв у них скриньки з підписами під петицією. При цьому в самому посольстві представників Amnesty не прийняли.

Про зустріч з Вадимом Зенкіним біля будівлі посольства в інтерв'ю RFI розповіла віце-президент Amnesty International France Сесіль Кудріу.

«Зустріч була дуже короткою. Але я все-таки встигла йому (представнику посольства) сказати, що навіть якщо пан Путін визнав, що необхідно розслідування, одночасно пан (Олександр) Орлов (посол РФ у Франції) заявляв в інтерв'ю, що слідчі нічого не знайшли, і в Чечні нічого не відбувається. Я ще раз нагадала про нашу стурбованість і рішучості домогтися того, щоб розслідування дійсно відбулося і завершилося».

Сам пан Зенкін від коментарів відмовився, втім, погодився сфотографуватися з представниками міжнародної правозахисної організації.

Аналогічні акції у російських диппредставництв заплановані 2 червня в інших великих містах (у Брюсселі, Монреалі, Стокгольмі та Києві) в рамках всесвітнього дня солідарності з гомосексуалістами-жертвами переслідувань в Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-