Французьким топ-чиновникам заборонять працевлаштовувати рідню

Французьким топ-чиновникам заборонять працевлаштовувати рідню

Укрінформ
У Франції законопроект про прозорість політичного життя заборонить парламентаріям наймати на роботу родичів. Заборона торкнеться не лише депутатів і сенаторів, а й членів уряду, місцевих чиновників і співробітників їх кабінетів.

Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції країни Франсуа Байру, повідомляє RFI.

«Наше головне завдання - знайти спосіб повернути довіру громадян до влади», - сказав Байру.

Як зазначається, для цього міністр представить на розгляд парламенту спеціальну поправку до Конституції.

Відповідно до законопроекту, депутати, сенатори і місцеві чиновники не зможуть займати ідентичну посаду більше трьох термінів підряд. Виключення робиться тільки для сільських чиновників. Податкові порушники, якщо їх провина буде доведена в суді, протягом 10 років не зможуть займати виборні посади.

Уряд також планує створити «банк демократії», який буде видавати кредити політичним партіям і кандидатам. Останніх, у свою чергу, зобов'яжуть надавати гарантії платоспроможності.

Як повідомляється, ухвалення закону про прозорість політичного життя було однією з головних передвиборних обіцянок нового президента, а також однією з умов політичного альянсу між Еммануелем Макроном і Франсуа Байру в лютому 2017 року.

Мета реформи - уникнути конфлікту інтересів, підвищити прозорість виборів і переглянути джерела фінансування партій.

Згідно з нещодавно проведеним опитуванням, 57% французів заявили, що довіряють президенту Еммануелю Макрону і його реформам.

Подання законопроекту також співпало з початком попереднього розслідування стосовно міністра регіонального розвитку Рішара Ферран. Його підозрюють у неетичних операціях з нерухомістю. Байру коментувати рішення прокуратури міста Брест відмовився.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Бреста на заході Франції розпочала попереднє розслідування щодо міністра регіонального розвитку Феррана - одного з найближчих соратників президента Еммануеля Макрона.

Прокуратура перевіряє, чи міг міністр порушити закон, коли в 2011 році, будучи директором страхової компанії, провів операцію з нерухомістю в особистих інтересах своєї цивільної дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-