Австралія менше витрачатиме на міжнародну допомогу

Австралія менше витрачатиме на міжнародну допомогу

Укрінформ
Уряд Австралії має намір зменшити видатки на міжнародну допомогу в рамках бюджетних скорочень, оголошених у травні, апелюючи до "зваженого підходу у витратах".

Про це повідомляє news.com.

"Ми зберегли майже 11,8 млрд австралійських доларів, відійшовши від марнославних витрат лейбористів на програми охорони кордонів та іміграції, приміром на перехоплення човнів з мігрантами та мільярди доларів на підтримку Індонезії", - заявила депутат від Ліберальної партії Сара Хендерсон, на думку якої, перевагою цього бюджету є те, що уряд Австралії продовжуватиме комплексні інвестиції на підтримку регіональних програм.

"Кожен долар, який ми витрачаємо на іноземну допомогу, витрачається розумно", - каже її колега Лука Ховарт.

Очікується, що з середини 2018 року, коли бюджет фонду на міжнародну допомогу досягне 4 млрд австралійських дол., видатки за цією статтею буде зменшено на 300 млн. Окрім того вони не підлягатимуть індексації до 2021-2022 років. Наразі індексація міжнародної допомоги проводиться з розрахунку близько 22 центів на кожні 100 дол. ВВП, що вже є рекордно низьким рівнем.

Однак посадовцям міністерства закордонних справ доведеться ще провести цю ініціативу через Сенат, де правляча партія не має більшості.

Опозиція у свою чергу заявляє, що уряд веде бездумну політику, не розуміючи чим обернуться такі кроки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-