У Британії скоротився розрив між консерваторами та лейбористами - опитування

У Британії скоротився розрив між консерваторами та лейбористами - опитування

Укрінформ
Згідно з опитуваннями, за тиждень до виборів у Великій Британії, розрив між Консервативною партією Терези Мей та основними опонентами - Лейбористською партією скоротився до 3%.

Про це свідчать данні дослідження YouGov, оприлюдненого у четвер, повідомляє Reuters.

"Опозиційна Лейбористська партія може здобути 39 % голосів, водночас  Консервативна партія може отримати 42%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, раніше, одразу після оголошення дострокових виборів у квітні цього року Консервативна партія, лідером якої є прем'єр-міністр Тереза Мей, демонструвала надзвичайно великий відрив від опонентів, який складав 24 %.

Водночас, за даними дослідження YouGov, більшість респондентів вважають, що Мей найбільше підходить на посаду прем'єра, хоча її рейтинг - 43% є для неї рекордно низьким. Лідер лейбористів Джеремі Корбін наразі має найвищий для нього рейтинг на рівні 30%.

Як повідомлялося, у понеділок видання The Times оприлюднило дослідження, яке демонструвало, що Консервативна партія після виборів може втратити нинішню більшість в парламенті.

18 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що хоче провести дострокові парламентські вибори. Пропозиція прем’єрки здобула підтримку парламенту, пересунувши раніше заплановану дату виборів з 2020 року на червень цього року. В результаті, вибори відбудуться 8 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-