Обама прокоментував рішення Трампа про вихід США з Паризької угоди

Обама прокоментував рішення Трампа про вихід США з Паризької угоди

Укрінформ
Екс-президент США Барак Обама нагадав, що ця домовленість була укладена тими, хто хоче зберегти планету для майбутніх поколінь.

Про це йдеться в його заяві, поширеній у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Країни, що залишаються в Паризькій угоді, стануть націями, які матимуть переваги для створення робочих місць і виробництва. Я вважаю, що Сполучені Штати Америки повинні бути на передньому плані", - наголосив екс-президент.

Натомість, за його словами, навіть за відсутності американського лідерства, "навіть якщо нинішня адміністрація приєднується то тієї жменьки країн, що відкидають майбутнє, я впевнений, що наші штати, міста й підприємства зроблять крок уперед та робитимуть ще більше, щоб прокласти шлях і допомогти захистити нашу планету для майбутніх поколінь".

Обама також зазначив, що Паризька угода "відкрила можливості для підприємств, вчених та інженерів, щоб розробити високотехнологічні інвестиції та інновації з низьким викидом вуглецю в безпрецедентних масштабах".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер нинішній глава Білого дому Дональд Трамп оголосив офіційне рішення про вихід США з глобального кліматичного договору, досягнутого в квітні 2015 року в Парижі.

Він аргументував це тим, що угода заважає економічному й промисловому розвитку США та має на меті не стільки боротьбу з наслідками зміни клімату, скільки намагання інших країн отримати економічну перевагу над Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-