Ініціатор Brexit фігурує у розслідуванні

Ініціатор Brexit фігурує у розслідуванні "змови" Трампа з Росією - The Guardian

Укрінформ
Екс-лідер партії незалежності Британії (UKIP) Найджел Фарадж, який агітував за Brexit, є фігурантом розслідування можливих зв'язків передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа з РФ.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на анонімні джерела. 

"Колишній лідер UKIP викликав інтерес слідчих ФБР через його відносини з окремими особами, пов'язаними як з кампанією Трампа, так і з Джуліаном Ассанжем, засновником WikiLeaks, якого Фарадж відвідав у березні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Фарадж не є ні звинуваченим у правопорушенні, ні підозрюваним або об'єктом розслідування ФБР США. Однак слідчі вважають, що він може мати інформацію про дії, які перебувають під слідством і, отже, він може бути предметом їх вивчення, пише видання.

Представник Фараджа наголосив, що той ніколи не працював з російськими офіційними особами та ніколи не відвідував Росію. Також представник відмовився прокоментувати, чи отримував екс-лідер UKIP якісь виплати від російської медіа-групи RT для його виступів у ЗМІ. RT, яке показало Фараджа приблизно тричі за останні 18 місяців, також відмовилося від коментарів, посилаючись на конфіденційність.

За даними газети, в інтерв'ю 2014 року Фарадж висловив свою підтримку президенту Росії, назвавши Володимира Путіна лідером, яким він найбільше захоплюється. 

UKIP також має історію з Ассанжем. Як пише видання, Джерард Баттен, прес-секретар UKIP і депутат Європейського парламенту, захищав засновника Wikileaks у промові в Європарламенті в 2011 році.

Також зазначається, що ні Трамп, ні Фарадж не приховували свого захоплення один одним. Так, свого часу президент США назвав Фараджа найкращим кандидатом на посаду посла Британії в США. 

А сам Фарадж торік у липні взяв участь у зустрічі в Клівленді на Республіканській національній конвенції, коли Трамп став кандидатом від партії. А після його перемоги на президентських виборах в США британський політик був одним із перших іноземців, які зустрілися і відсвяткували це з обраним лідером країни.

Як повідомляв Укрінформ, ФБР, розвідувальні структури, а також кілька комітетів Конгресу США проводять паралельні розслідування щодо втручання Росії у внутрішні справи США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-