У Москві за компанію з

У Москві за компанію з "хрущовками" можуть знести 300 пам'яток - активісти

Укрінформ
У попередньому списку будівель, включених в програму реновації в Москві, виявилося приблизно 320 будинків, що належать до авторської архітектури, знесення яких завдасть непоправної шкоди історико-архітектурному середовищу міста.

Про це повідомляє "Комерсант", якому цей список передали активісти громадського руху "Архнадзор".

До нього увійшло вісім будинків, побудованих до 1917 року, безліч зразків конструктивізму і будівель сталінського періоду, а також будови перехідного, від сталінського до хрущовського, періоду. Ряд будівель знаходяться в охоронних і захисних зонах об'єктів культурної спадщини.

Активісти руху закликали владу встановити, що споруди, які не відносяться до періоду індустріального домобудівництва ( «хрущовки»), повинні бути виключені з програми реновації "в її нинішньому визначенні". Містозахисники також закликали чиновників не допустити голосування щодо включення в програму реновації будь-яких будівель авторської (індивідуальної, зразкової, експериментальної) архітектури.

Архітектори наголошували, що багато будинків в списку під знесення не вважають аварійними: до переліку потрапили будівлі сталінської епохи і будинки, побудовані за індивідуальними проектами.

При цьому в програму переселення не потрапили гуртожитки в Ізмайлово, визнані старими і непридатними для життя ще два десятиліття тому.

Варто зазначити, що після розгортання проекту «реновації» в Москві регулярно проходять масові акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-