Аеропорт Мельбурна відновив роботу після загрози теракту

Аеропорт Мельбурна відновив роботу після загрози теракту

Укрінформ
Міжнародний аеропорт австралійського Мельбурна відновив роботу після інциденту, що стався на борту малайзійського лайнера, який прямував до Куала-Лумпура.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«На мою думку, було справжнім героїчним вчинком з боку пасажирів та екіпажу затримати чоловіка, що погрожував підірвати літак. Ми зробили все можливе, і я знаю, що Малайзійські авіалінії зробили все можливе, щоб допомогти пасажирам благополучно пережити цей інцидент і бути в змозі повернутися додому, або потрапити на інші рейси», - вважає суперінтендант поліції Мельбурна Тоні Ленгдон.

Причиною інциденту став пасажир, який через кілька хвилин після зльоту Airbus A330 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH128 з Мельбурна до малайзійського Куала-Лумпура, повідомив, що у нього в руках бомба та намагався проникнути до кабіни пілотів. Незважаючи на те, що пасажирам та членам екіпажу вдалося знешкодити зловмисника, командир повітряного судна прийняв рішення про екстрене повернення назад.

У зв'язку із загрозою аеропорт було закрито, а всі рейси спрямовували в інші повітряні ворота.

Зловмисника після приземлення було передано спецпідрозділу поліції. Як пізніше виявилося, пристрій, яким він погрожував, не був вибухонебезпечним, а затриманий, ймовірно, є психічно хворим.

Роботу аеропорту відновлено після отримання інформації про мінімізацію загрози. Пасажири скасованого рейсу MH128 розміщені в готелях та будуть доставлені до столиці Малайзії іншим рейсом за рахунок авікомпанії.

Фото: ipukr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-