Генпрокурор Сешнс може приховувати ще одну зустріч з Кисляком - ЗМІ

Генпрокурор Сешнс може приховувати ще одну зустріч з Кисляком - ЗМІ

Укрінформ
Ставленик президента Трампа на посаді генерального прокурора Джефф Сешнс, якого одного разу вже зловили на брехні щодо контактів з російськими урядовцями, міг мати ще одну негласну зустріч з послом Росії в США.

Про це повідомив у середу з посиланням на джерела серед республіканців і демократів у Конгресі США американський телеканал CNN.

"Члени розслідування в Конгресі наразі встановлюють, чи мав генеральний прокурор Джефф Сешнс ще одну приватну зустріч з послом Росії під час президентської кампанії", - зазначається в повідомленні.

Законодавці в Конгресі запитали додаткову інформацію, включаючи графік роботи Сешнса. Їх цікавить, зокрема, конкретні місце й дата – готель Мейфлауер у Вашингтоні, 27 квітня 2016 року, де тодішній кандидат Дональд Трамп виступив зі своїм першим великим зверненням з питань зовнішньої політики.

Перед промовою Трампа в той день сенатор Сешнс і російський посол Сергій Кисляк були разом на невеликому VIP-прийнятті з організаторами заходу, дипломатами та гостями. Факт їхньої особистої зустрічі поки офіційно не підтверджений, однак слідчі працюють в цьому напрямі. На додаток до цього, ФБР намагається визначити ступінь взаємодії інших членів кампанії Трампа з російським послом під час заходу. У міністерстві юстиції (яке очолює генпрокурор Джефф Сешнс) зазначили, що розслідуванням займається спеціальний прокурор, призначений кілька тижнів тому.

Нагадаємо: Джефф Сешнс під час слухань у Сенаті перед його призначенням на посаду генпрокурора заявив, що не мав контактів з представниками російського уряду. Натомість пізніше з'ясувалося, що він принаймні один раз зустрічався з російським послом Сергієм Кисляком. Нинішнє розслідування має встановити, чи було таких зустрічей більше, ніж одна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-