Через теракт у Кабулі посольство ФРН призупинило роботу

Через теракт у Кабулі посольство ФРН призупинило роботу

Укрінформ
Потужний вибух, що пролунав вранці в середу у Кабулі, на якийсь час вивів з ладу Посольство Німеччини в Афганістані.

На фото з місця події видно, як постраждав будинок німецького диппредставництва.

"Діпмісія закрита, з консульських питань термінового порядку громадянам ФРН рекомендовано безпосередньо звертатися до МЗС", - сказала представник зовнішньополітичного відомства Марія Адебар. За її словами, збитки оцінюються.

Представник федерального уряду Ульріке Деммер повідомила, що постраждали два співробітники німецького посольства, один дістав легкі поранення і один - важкі. Як повідомлялося, серед загиблих - афганець, який охороняв посольство.

У Берліні зазначають, що поки що немає чіткої картини трагедії, не відомо, що саме було метою терористів.

Тим часом свою позицію висловила канцлер ФРН Ангела Меркель. За її словами, в такі моменти ще раз стає зрозуміло: тероризм не знає кордонів, він спрямований проти всіх, чи то в Манчестері, чи Берліні, Парижі, Стамбулі, Санкт-Петербурзі або, як сьогодні, в Кабулі. Канцлер підкреслила: "Ми всі, хто вірить у право, свободу і гідність людей в Європі, Америці, Африці і, звичайно, в Афганістані, вестимемо боротьбу проти терористів, і ми переможемо їх".

Раніше про те, що ця атака не змусить Німеччину відмовитися від допомоги Афганістану, заявив глава МЗС ФРН Зігмар Габріель.

Як відомо, кілька днів тому в Афганістані загинула німка, співробітниця гуманітарної організації.

Фото: АA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-