США оштрафували Deutsche Bank - тепер на $41 мільйон

США оштрафували Deutsche Bank - тепер на $41 мільйон

Укрінформ
ФРС США зобов'язала Deutsche Bank виплатити 41 мільйон доларів, оскільки банк не запобіг відмиванню грошей.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Федеральна резервна система США (ФРС) оштрафувала Deutsche Bank на 41 млн доларів (37 млн євро) через те, що банк не вжив достатніх заходів для протидії відмиванню грошей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті "дзеркальних угод" з російськими акціями з РФ було виведено близько 10 млрд доларів.

ФРС заявила про "небезпечні і ненадійні" практики банку і зобов'язала його поліпшити контроль над виконанням американських законів у сфері протидії відмиванню коштів. Deutsche Bank заявив про намір виконати всі приписи американського регулятора, повідомляє dpa.

Нагадаємо, в січні 2017 року банк був оштрафований у США на 425 млн доларів за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями. В результаті цих операцій з 2011 по 2015 роки з Росії було виведено близько 10 мільярдів доларів.

Як заявив тоді Нью-Йоркський департамент з фінансових послуг (DFS), до схеми "дзеркальних угод" було залучено клієнтів, які купували акції в Росії, а також інші зацікавлені сторони, які незабаром після цього продавали ці самі акції через лондонську філію Deutsche Bank. Частина операцій проходила через офіс банку в Нью-Йорку.

Наприкінці березня 2017 року суд штату Коннектікут ухвалив рішення, що компанія Deutsche Bank Group Service, штаб-квартира якої знаходиться в Лондоні, зобов'язана виплатити 150 мільйонів доларів штрафу через маніпуляції з процентними ставками.

У квітні Федеральний резерв США оштрафував банк на 156 мільйонів доларів - цього разу причиною слугували "небезпечні практики на валютних ринках".

2016 рік Deutsche Bank завершив зі збитками в розмірі 1,4 мільярда євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-