Трамп просить світових лідерів телефонувати йому на особистий мобільний

Трамп просить світових лідерів телефонувати йому на особистий мобільний

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп під час спілкування зі світовими лідерами роздає їм свій мобільний номер і звертається з проханням зв’язуватися з ним не по службовій лінії – в порушення всіх норм протоколу й безпеки.

Про це пише The Washingotn Post із посиланням на AP.

"Президент Дональд Трамп роздає свій номер мобільного телефону світовим лідерам, закликаючи їх звертатися напряму до нього, що є незвичайною пропозицією, яка порушує дипломатичний протокол і викликає занепокоєння у зв’язку з питаннями безпеки та секретності", - підкреслюється в публікації.

Зокрема, Трамп запропонував зв'язуватися з ним по мобільному лідерам Канади й Мексики, повідомили колишні й діючі чиновники адміністрації США, обізнані з практичною стороною справи. Наразі тільки прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо скористався цією пропозицією, зазначили джерела.

Трамп також обмінявся номером з президентом Франції Еммануелем Макроном, коли вони спілкувалися одразу після перемоги Макрона на виборах на початку місяця, повідомило джерело у французькій адміністрації.

Усі чиновники ділилися інформацією на умовах анонімності, оскільки вони не уповноважені розкривати розмови. Водночас, ані Білий дім, ані офіс Трюдо не відповіли на прохання прокоментувати ситуацію.

З одного боку, бажання світових лідерів зв'язуватися з ними по мобільному телефону може здатися не дивним у сучасному мобільному світі. Але на дипломатичній арені, коли відбуваються розмови лідерів щодо державних справ, користування особистою стільниковою слухавкою є суттєвим порушенням протоколу для президента, а також висловлення ним недовіри до офіційних каналів зв'язку, зауважує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-