В Австралії педофілам хочуть анульовувати закордонні паспорти

В Австралії педофілам хочуть анульовувати закордонні паспорти

Укрінформ
Австралійський уряд оголосив про намір ліквідовувати закордонні паспорти особам, звинувачуваним у педофілії.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Ми сповнені рішучості зробити все можливе, щоб австралійці не могли займатися дитячим секс-туризмом. Це абсолютно огидний злочин», - заявив міністр юстиції Майкл Кінан.

За його словами, значна кількість осіб, які зараз перебувають у реєстрі злочинців, що вчинили правопорушення стосовно дітей, виїхали за кордон з порушенням законної вимоги повідомляти владу щодо своїх планів залишити країну.

Міністр закордонних справ Джулі Бішоп, яка разом з Кінаном представила ініціативу на розгляд парламенту, наголосила, що такі заходи запроваджуються вперше у світі.

Зокрема передбачається, що особи, засуджені за сексуальні злочини, не зможуть залишити Австралію без дозволу «компетентного органу». За оцінками представників влади, у разі затвердження змін до законодавства під заборону на використання закордонного паспорта потраплять близько 20 тисяч осіб.

За даними урядовців, торік зареєстровано понад 800 злочинів чи прикладів сексуальної експлуатації дітей з боку громадян Австралії, які перебували за кордоном. Половина цих злочинів визначені як такі, що мають середній, високий або надвисокий ризик рецидиву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-