Додон скликає Радбез через вислання російських дипломатів

Додон скликає Радбез через вислання російських дипломатів

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон планує обговорити питання про вислання з країни російських дипломатів на засіданні Вищої ради безпеки, яке пройде після його повернення з Санкт-Петербурга.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Cкликав засідання Радбезу для розгляду цього питання відразу після повернення з Санкт-Петербурга", - написав президент.

Він назвав вислання російських дипломатів "провокацією правлячої Демократичної партії та їхніх кураторів із заходу".

"Це прямий виклик проти вибудовування стратегічного партнерства між нашими країнами й налагодження відносин, яке ми спостерігаємо останніми місяцями", - заявив Додон.

Він додав, що ніколи протягом останніх 25 років Кишинів "не дозволяв собі діяти настільки ворожо проти Російської Федерації".

На думку Додона, "це й атака на президента, і спроба дискредитувати інститут президентства. А також спроба добитися заходів у відповідь з боку Росії".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Міністерство закордонних справ і європейської інформації Молдови оголосило відразу п'ятеро російських дипломатів персонами нон грата. Їм наказано протягом 72 годин покинути територію Молдови.

Президент Молдови Ігор Додон назвав рішення "обурливим", заявивши, що "жест молдавської влади було здійснено за замовленням Заходу".

Заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив у зв'язку з цим, що відповідь Росії "буде жорсткою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-