Чеський суд дозволив екстрадицію російського хакера

Чеський суд дозволив екстрадицію російського хакера

Укрінформ
Суд у Чехії ухвалив рішення на користь екстрадиції як до США, так і до Росії громадянина РФ Євгена Нікуліна, якого Вашингтон звинувачує у зламі комп'ютерів американських компаній.

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty.

"Рішення у справі Євгена Нікуліна, якого США звинувачують у зламі комп'ютерів та крадіжці інформації у великих інтернет-компаній, в тому числі LinkedIn і Dropbox, ухвалив на засіданні 30 травня Празький муніципальний суд", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення суду ще може бути оскаржене. Остаточне рішення у справі має ухвалити міністр юстиції Чехії, який може або підтвердити екстрадицію до якоїсь з країн, або заблокувати її.

Як повідомляється, на слуханнях, які проходили у празькій в'язниці Панкрац (що є винятковим заходом, який підкреслює чутливість справи) також були присутні родичі Нікуліна.

Чеська влада спільно з ФБР заарештувала Нікуліна у Празі 5 жовтня минулого року після того, як Інтерпол видав міжнародний ордер на його арешт. Чоловік звинувачується у зламі комп'ютерів і крадіжці інформації з LinkedIn, Dropbox та інших компаній.

У свою чергу, Москва також хоче екстрадиції Нікуліна до Росії за іншим звинуваченням - в інтернет-крадіжці, скоєній 2009 року. Російські чиновники заявляли, що працюють над тим, аби не допустити екстрадиції Нікуліна до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-