Cмоленська катастрофа: екс-прем'єрку Польщі викликали на допит

Cмоленська катастрофа: екс-прем'єрку Польщі викликали на допит

Укрінформ
Екс-прем’єр-міністра Польщі Еву Копач, яка на момент Смоленської катастрофи була міністром охорони здоров'я РП в уряді Дональда Туска, викликано до прокуратури на допит.

Про це поінформувала у вівторок речниця Національної прокуратури Польщі Ева Бялік, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Копач викликано до прокуратури як свідка у слідстві, що стосується, зокрема, непроведення польськими фахівцями судмедекспертизи жертв Смоленської катастрофи. У цій же справі на допит до прокуратури на липень викликано також чинного президента Євроради Дональда Туска та екс-главу МЗС Польщі Радослава Сікорського.

Політичні соратники Копач, зокрема лідер “Громадянської платформи” (РО) Гжегож Схетина, назвали виклик екс-прем’єра до прокуратури “політичним полюванням на відьом” і політичною помстою з боку правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS).

Як повідомляло агентство, нещодавні ексгумації двох генералів - жертв Смоленської катастрофи підтвердили наявність у трунах фрагментів тіл відразу кількох людей. З цього приводу речник уряду РП Рафал Бохенек напередодні заявив, що політики "Громадянської платформи" упродовж багатьох років брехали, говорячи про дотримання усіх процедур у процесах ексгумації і що Копач особисто брала участь в усіх процедурах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-