Дипломатів РФ вислали на підставі даних спецслужб - прем'єр Молдови

Дипломатів РФ вислали на підставі даних спецслужб - прем'єр Молдови

Укрінформ
Рішення про видворення з Республіки Молдова п'ятьох російських дипломатів було прийняте на підставі даних спецслужб країни.

Так прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп прокоментував прийняте напередодні рішення про оголошення п'ятьох співробітників посольства Росії в Кишиневі персонами нон грата, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Не можу сказати, хто ці люди, тому що такі правила, які не дозволяють нам це зробити. Дипломати були оголошені персонами нон грата на підставі отриманої від спецслужб інформації. Це стандартна процедура", - заявив прем'єр.

Глава молдавського уряду висловив також співчуття у зв'язку з відмовою влади РФ співпрацювати в розслідуванні справи про відмивання з Росії за допомогою молдавських банків більше $20 млрд (так звана справа про Ландромат).

"Молдова - маленька держава, але ми вимагаємо, щоб до нас ставилися з повагою", - підсумував Філіп.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Міністерство закордонних справ Молдови оголосило відразу п'ятьох російських дипломатів персонами нон грата. Їм наказано протягом 72 годин залишити територію країни.

Президент Молдови Ігор Додон назвав рішення "обурливим", заявивши, що "жест молдавської влади був зроблений на замовлення Заходу".

Заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив у зв'язку з цим, що відповідь Росії "буде жорсткою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-