Вирок Шаріній у справі БУЛ мають оголосити 1 червня - ЗМІ

Вирок Шаріній у справі БУЛ мають оголосити 1 червня - ЗМІ

Укрінформ
Екс-директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталія Шаріна, яку обвинувачують в екстремізмі і розтраті коштів установи, заявила, що не винна і попросила суд виправдати її.

Про це пише "Українська правда".

"Я не вважаю себе винною. Усі люди, які створювали бібліотеки, відомі люди... і ось не минуло й 15 років, як маленька жменька людей бібліотеку зруйнувала. Прошу виправдати мене і не задовольнити цивільний позов", - сказала Шаріна, виступаючи в дебатах в понеділок.

Шаріна також додала, що "ніяких співробітників фіктивно не наймали, фіктивних трудових книжок не заводили".

Адвокат Шаріної Іван Павлов заявив, що "одного факту знаходження де-небудь екстремістських матеріалів недостатньо для того, щоб когось визнати винним в скоєнні злочину". Він також зазначив, що колеги екс-директора ніколи не чули від неї екстремістських або антиросійських висловлювань. Крім того, Павлов наголосив, що Шаріна ніколи не володіла українською мовою і не могла зрозуміти того, що написано в даних книгах.

Міщанський суд Москви має оголосити Шаріній вирок 1 червня.

Раніше прокурор Людмила Баландіна попросила суд визнати Шаріну винною і призначити їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-