NASA хоче запустити свій зонд до атмосфери Сонця

NASA хоче запустити свій зонд до атмосфери Сонця

Відео
Укрінформ
Космічне агентство має намір запустити зонд, який зануриться в атмосферу Сонця.

Про це повідомляє NASA.

Головною метою місії, яка отримала назву Solar Probe Plus, буде збір інформації про сонячну активність. Передбачається, що це допоможе людям дізнаватися про спалахи на Сонці та магнітні бурі, що виникають на Землі.

Дослідники сподіваються, що зонд наблизиться до Сонця десь на 6 мільйонів кілометрів. Попередня місія до Сонця, яку виконував зонд Helios 2, відбулась на відстані в 43 мільйони кілометрів.

"Найбільш незвичайна технологія цієї місії – тепловий щит. Це екран з вуглепластика, товщиною 11,5 сантиметрів, який може витримувати температуру близько 1400 градусів за Цельсієм. Використання вуглецевого композиту дозволить нам зробити набагато більш складні заміри", – розповів один з розробників місії, астроном Бред Такер.

Бред також додав, що Solar Probe Plus планує вивчти частинки плазми поблизу Сонця, визначити структуру і динаміку магнітних полів в джерелах сонячного вітру.

Зонд упродовж семи років коригуватиме свою траєкторію, використовуючи для цього гравітаційне поле Венери. Поруч із нею він пройде сім разів, після чого наблизиться до Сонця на мінімальну відстань - шість мільйонів кілометрів.

Як раніше повідомляло агентство, у чилійській пустелі Атакама 26 травня розпочалось будівництво найбільшого в світі оптичного телескопа, який буде уп'ятеро потужніший за нині працюючий.

Фото: : NASA/Johns Hopkins

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-