Трамп шар-молотом трощить західні цінності – Ішингер

Трамп шар-молотом трощить західні цінності – Ішингер

Укрінформ
Глава Мюнхенської конференції з безпеки (MSC) Вольфганг Ішингер повністю поділяє слова Канцлера ФРН Ангели Меркель про те, що при нинішньому керівництві США Європі не залишається нічого іншого, як перестати сподіватися на партнерів і самим захищати себе.

Про це дипломат заявив в ефірі Баварського Радіо, передає власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Те, що США шар-молотом трощать західні цінності та цілі, це нове. Європа має самостійно ухвалювати рішення, що стосуються її безпеки", - заявив Ішингер.

У числі завдань, які він бачить для поліпшення функціонування системи, Ішингер назвав реформування права вето. "Чому, врешті-решт, ЄС не може ухвалювати зовнішньополітичні рішення більшістю голосів?", - запитує глава MSC. На його думку, нинішня система не дає змоги реагувати на ситуації в складні часи з критичних питань.

Щодо поведінки Трампа на зустрічах НАТО і "Великої сімки" минулого тижня, то вона, вважає експерт з безпеки, має стати "дзвоником" для Європи і дає їй "історичний шанс" до більшої незалежності в ухваленні рішень. Водночас, він застерігає від того, щоб повністю "перерізувати трансатлантичну пуповину".

У середині лютого, як повідомляв Укрінформ, Ішингер, виступаючи на 53 засіданні Конференції в Мюнхені, заявляв, що Європейський Союз переживає дуже складні часи, відчуваючи погрози як зсередини, так і ззовні, і потребує підтримки США. "Європа у ХХІ столітті, як і раніше, вимагатиме серйозної американської присутності", оскільки за 53 роки існування Конференції "ми не мали ситуації, схожої з сьогоднішньою", - говорив він тоді.

Як повідомлялося, Меркель заявила у неділю в Мюнхені в рамках передвиборної кампанії в бундестаг, що час, коли європейці могли повністю покладатися на інших, "вже минули", і закликала їх "справді взяти свою долю у власні руки". Цей вислів викликав широкий резонанс у німецьких і міжнародних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-