Австралія дасть $15 мільйонів на боротьбу з голодом в Африці

Австралія дасть $15 мільйонів на боротьбу з голодом в Африці

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що уряд країни виділить близько 20 млн австралійських дол. (близько 15 млн дол. США) додаткової допомоги п’яти африканським країнам, що знаходяться під загрозою голоду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу австралійського МЗС.

«Цей новий пакет допомоги доповнює регулярне фінансування Австралії Центральному фонду реагування на надзвичайні ситуації Організації Об'єднаних Націй та гуманітарним організаціям для реагування на гуманітарні кризи в усьому світі, в тому числі в Африці», - зазначила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Гроші будуть спрямовані на екстрену медичну допомогу, продукти харчування, водопостачання та засоби санітарії для людей у Південному Судані, Ефіопії, Уганді, Нігерії та Кенії.

Зокрема, допомогу отримають понад 5,8 млн осіб у Південному Судані, які перебувають на межі голоду внаслідок збройних конфліктів у країні. Фінансування Австралії в Уганді і Ефіопії допомагатиме цим країнам співпрацювати з Верховним комісаром ООН у справах біженців з метою задоволення гуманітарних потреб понад 800 000 південно-суданських біженців та інших осіб, які втекли від конфлікту в регіоні.

У Кенії, завдяки австралійському фінансуванню через ЮНІСЕФ, буде вирішено потреби в їжі і воді понад 2,7 мільйона людей, які постраждали від посухи та збройних конфліктів у сусідніх країнах.

Окрім того, допомога Австралії також сприятиме Всесвітній продовольчій програмі і Червоному Хресту задовольнити потреби понад 7 мільйонів людей, схильних до ризику голоду на північному сході Нігерії через триваючий конфлікт і посухи, в тому числі 1,4 мільйона гостро виснажених дітей.

Включаючи останній пакет допомоги, загальний внесок Австралії у міжнародне реагування на конфлікти, посуху і голод в Африці, з липня 2016 року складе близько 70 млн австрал. дол. (понад 50 млн дол. США).

Фото: Konsolide Denemeler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-