Der Spiegel: Ердоган заробив 20 мільйонів євро на

Der Spiegel: Ердоган заробив 20 мільйонів євро на "танкерній угоді"

Укрінформ
Сім'я турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана з 2008 року заробила понад 20 мільйонів євро завдяки таємній операції, пов'язаної з нафтовим танкером "Агдаш".

Про це повідомляє видання Der Spiegel, яке провело розслідування разом з трьома іншими газетами.

Причетним до операції також названий турецький мільярдер азербайджанського походження Мюбариз Мансимов. Як стверджується, саме завдяки Ердогану Мансимов отримав турецьке громадянство. У 2008 році підприємець передав танкер "Агдаш" фірмі Bumerz Limited, яку очолюють родичі Ердогана: брат Мустафа, найстарший син Бурак і шурин Зія Ільген.

Мансимов взяв на себе повну відповідальність за кредитом у розмірі 18,4 мільйона доларів на будівництво "Агдаша". Бізнесмен і після 2008 року продовжував використовувати танкер, при цьому орендуючи його у Bumerz Limited. До жовтня 2015 року це обійшлося йому в суму близько 21 мільйона доларів. З 2015 році Мансимов продовжив договір оренди танкера на 5 років. Щодня він платить за використання "Агдаша" 3400 доларів.

При цьому з 2008 року бізнес Мансимова істотно pріс. Наприклад, він отримав державний підряд на будівництво морського порту в Бодрумі. Мансимову також належить частина акцій турецької будівельної компанії Tekfen. Французький портал Mediapart, який також брав участь у розслідуванні "танкерної" справи, цікавиться, чи було надання Мансимову турецького громадянства "подарунком" з боку офіційної Анкари і чи отримав він додаткові "винагороди".

Ні адміністрація турецького президента, ні представники Мансимова, ні сімейство Ердогана не висловився про "танкерну" справу. За даними порталу marinetraffic.com, "Агдаш" побудований в 2007 році. Його довжина - 150 метрів, вантажопідйомність - 13 000 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-