США вперше випробують систему перехоплення міжконтинентальних ракет

США вперше випробують систему перехоплення міжконтинентальних ракет

Укрінформ
Американські військові у вівторок випробують систему перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет.

Про це пише Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на повідомлення Пентагону.

Заплановане випробування - перший випадок, коли військові США спробують перехопити МБР, раніше вони проводили тільки випробування на перехоплення більш повільних ракет середньої дальності.

Фахівці запустять ракету-перехоплювач з підземного бункера з бази ВПС Ванденберг, штат Каліфорнія, у макет МБР, запущений з випробувального полігону Рейгана на Маршаллових островах, йдеться в заяві Агентства протиракетної оборони. Якщо все піде за планом, перехоплювач знищить мішень над Тихим океаном.

За словами представника Агентства з протиракетної обороні Крістофера Джонсона, ракета, призначена для імітації МБР, літає швидше, ніж ті, які використовувалися в попередніх випробуваннях перехоплення. Він уточнив, що МБР-мішень не є макетом північнокорейської ракети.

"Ми проводимо дедалі складніші тестові сценарії мірою того, як програма розвивається, - сказав Джонсон у п'ятницю. - Тестування проти загрози типу МБР - це наступний крок у цьому процесі".

Випробування покликане перевірити ефективність наземної системи протиракетної оборони на маршовому ділянці польоту (Ground-based Midcourse Defense, GMD).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-