Трамп досі не підтримав Паризьку кліматичну угоду

Трамп досі не підтримав Паризьку кліматичну угоду

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп досі не підтримав Паризьку кліматичну угоду, укладену у 2015 році.

Про це повідомив журналістам прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні в рамках саміту G7, що проходить в Італії, повідомляє Reuters.

"Залишається одне відкрите питання, яка позиція США щодо Паризької кліматичної угоди... Усі інші підтвердили абсолютну згоду з угодою", - сказав Джентілоні.

Він висловив сподівання, що після внутрішніх роздумів США також підтримають угоду.

Водночас, італійський прем'єр зазначив, що лідери "Великої сімки" досягли угоди щодо боротьби з тероризмом.

Крім того, за словами італійського прем'єра, лідери просунулись у питанні глобальної торгівлі, однак ще має бути проведена робота щодо кінцевого тексту комюніке.

Нагадаємо, Паризьку кліматичну угоду підписали більше 190 країн. Обрання Трампа викликало непевність щодо ролі США в цій угоді, котра закликає всі країни зменшити або обмежити викиди парникових газів та підштовхує багаті країни допомагати бідним впоратися зі змінами клімату.

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн "Великої сімки" (G7) домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом в рамках саміту, що проходить в італійському місті Таорміна. У підписаній декларації лідери G7 рішуче засудили тероризм у всіх його формах і проявах, зокрема, і напад в Манчестері. Також у документі йдеться про те, що інтернет-компанії повинні більше робити для виявлення і усунення екстремістських матеріалів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-