США визнали, що від удару коаліції в Мосулі загинули 105 цивільних

США визнали, що від удару коаліції в Мосулі загинули 105 цивільних

Укрінформ
Військове розслідування США показало, що в результаті авіаударів коаліції у березні цього року у західному Мосулі (Ірак) стався вибух, який забрав життя 105 цивільних.

Про це повідомили на брифінгу у Пентагоні, передає ABC News

"Під час розслідування встановлено, що ІДІЛ навмисне заклала вибухівку у будинку, де жили більше сотні мирних жителів, і використала його як бойову позицію", - сказав американський генерал Метью Іслер.

За словами слідчих, бойовики "Ісламської держави" навмисне розмістили двох снайперів на даху житлової будівлі, яку перед тим "начинили" вибухівкою. Ні сили коаліції, ні іракські військові перед ударом не знали, що в будинку досі є цивільні.

Зазначається, що один з вибухів, спричинений американським авіаударом, призвів до загибелі 101 мирного жителя всередині будівлі і чотирьох – зовні. Ще 36 цивільних вважаються зниклими безвісти, і є ймовірність, що вони змогли сховатися від авіаудару.

Як повідомляється, 17 березня американський літак скинув бомбу GBU-38 зі 192 фунтами вибухівки на дах будинку в Мосулі, щоб ліквідувати двох снайперів. Така кількість вибухівки не здатна була зруйнувати весь будинок, однак спричинила детонацію закладеної ісламістами вибухівки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-