Угорщина не бачить причин змінювати закон, який стосується університету Сороса

Угорщина не бачить причин змінювати закон, який стосується університету Сороса

Укрінформ
Угорська влада не бачить причин для змін нещодавно прийнятих поправок до закону про освіту, які загрожують закриттям університету, заснованого американським мільярдером Джорджем Соросом.

Про це повідомляє АР.

"Уряд Угорщини заявляє, що не бачить причин змінювати нещодавно ухвалений закон про освіту, який може змусити університет, заснований мільярдером Джорджем Соросом, залишити країну", - йдеться у повідомленні.

За словами глави адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Яноша Лазара, позиція уряду включена до відповіді на судові розгляди, розпочаті у квітні Євросоюзом з причини побоювань, що нове законодавство може порушувати європейські норми.

Він також зазначив, що уряд Угорщини готовий прийняти пропозицію губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо щодо проведення переговорів стосовно майбутнього університету.

Як відомо, США закликали Угорщину скасувати поправки до закону про вищу освіту, які загрожують академічній свободі і можуть призвести до закриття Центральноєвропейського університету, заснованого Джорджем Соросом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-