Більшість американців вважають Росію ворогом

Більшість американців вважають Росію ворогом

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість американських громадян сприймають Росію як ворога для Сполучених Штатів, але ще більше виборців вважають, що президент США Дональд Трамп має кардинальне інше переконання.

Про це свідчать дані останнього соціологічного опитування, проведеного телеканалом Fox News.

Так, за результатами дослідження, 64% американського електорату вважають, що Росія є ворогом для Сполучених Штатів, тоді як абсолютна меншість - 28% відчувають до РФ дружнє ставлення. Водночас, 73% виборців переконані, що президент Трамп бачить в Росії союзника проти 20%, які так не думають.

Тим часом, до першої "трійки" ворогів Америки, за оцінками американських громадян, потрапили Північна Корея (93%), Іран (80%) і Сирія (76%). З іншого боку, Канада розглядається як головний союзник Сполучених Штатів (96%). За нею йде Велика Британія (95%), Франція (92%), а також Німеччина (87%).

Водночас, на запитання, чи підтримуєте ви те, що робить Дональд Трамп як президент, лише 40% виборців відповіли позитивно, в той час як 53% незадоволені діяльністю нинішнього глави Білого дому. При цьому видно, що динаміка підтримки Трампа, навіть за оцінками його улюбленого телеканалу Fox News, стрімко падає – з 48% у лютому до 40% у другій половині травня. При цьому рівень довіри до президента дещо вищий, ніж підтримка його діяльності – 45%.

Щодо віце-президента Майка Пенса голоси розподілилися майже рівномірно, з перехилом у один відсоток в негативний бік 42% проти 43%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-