Трамп поділився з Макроном «сподіваннями на мир»

Трамп поділився з Макроном «сподіваннями на мир»

Укрінформ
Президенти США і Франції під час першої особистої зустрічі в Брюсселі зосередились, зокрема, на темі внесків у обороноздатність НАТО, боротьби з тероризмом, ситуації на Близькому Сході, а також зміцненні союзницьких відносин між двома країнами.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Перед зустріччю лідерів країн НАТО президент Трамп закликав президента Макрона виконати запевнення щодо витрат на оборону в рамках НАТО та докласти зусиль, щоб Альянс зосередився на боротьбі з тероризмом", - зазначається в документі.

Трамп також подякував Макрону за лідерство Франції в боротьбі з тероризмом у Африці. "Лідери домовилися про критичну важливість перемоги над ІДІЛ у Іраку і Сирії", - зауважили в Білому домі.

Трамп також розповів французькому лідеру про свої зустрічі в Саудівській Аравії і Ізраїлі та поділився  "сподіванням на мир" у регіоні Близького Сходу.

"Лідери двох країн висловили намір підтримувати та розбудовувати й так міцний союз між Сполученими Штатами і Францією у рамках співробітництва у цих та інших життєво важливих питаннях", - підкреслили в адміністрації президента США.

Зустріч нинішнього глави Білого дому і нового президента Франції пройшла в приміщенні Посольства США в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-