Коаліція проти ІДІЛ: Нідерланди виділяють два літаки й думають про винищувачі

Коаліція проти ІДІЛ: Нідерланди виділяють два літаки й думають про винищувачі

Укрінформ
Нідерланди планують цього року виділити два літаки та відправити додаткову групу військових для боротьби з "ІДІЛ" в Іраку та Сирії. 

Про це повідомило нідерландське видання Ad.nl із посиланням на міністра закордонних справ Берта Кундерса та міністра оборони країни Жанін Хенніс-Плашерт 

"З середини червня нідерландський літак-заправник KDC-10 буде розміщено в Кувейті на п'ять місяців. В останні місяці року буде виділено транспортний літак С-130 на два місяці", - повідомляє видання.

Як повідомляється, разом з літаками буде відправлено 90 військових, що збільшить кількість нідерландських військових в Іраку до 175.

Крім того, за даними видання, Нідерланди повідомлять коаліції держав проти ІДІЛ, що можуть надати кілька винищувачів F-16 з початку наступного року. Проте рішення ще не ухвалене.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що лідери НАТО планують сьогодні ухвалити рішення про приєднання Альянсу до глобальної коаліції у боротьбі проти терористів ІДІЛ, але без участі у бойових операціях.

Фото: ad.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-