Трамп обмовився Дутерте про атомні субмарини біля КНДР - ЗМІ

Трамп обмовився Дутерте про атомні субмарини біля КНДР - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові поділився зі своїм філіппінським колегою Родріго Дутерте конфіденційною інформацією про те, що біля берегів Північної Кореї перебувають два атомні підводні човни США.

Про це повідомляє The New York Times, цитуючи стенограму телефонної розмови двох президентів від 29 квітня.

Зокрема, Трамп сказав: "У нас є багато вогневої потужності там... У нас є два підводних човни - найкращі в світі. У нас дві ядерних субмарини, хоча це не означає, що ми взагалі хочемо їх застосовувати".

Крім того, президент США поцікавився у колеги з Філіппін, чи вважає він північнокорейського лідера стабільною людиною, на що Дутерте відповів негативно, зазначивши, що Кім Чен Ин завжди сміється на знімках, зроблених під час ядерних і ракетних випробувань.

Видання пише, що високопоставлений представник адміністрації Трампа, який не уповноважений публічно обговорювати розмову президента з філіппінським лідером і побажав залишитися неназваним, підтвердив достовірність стенограми.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня американські ЗМІ із посиланням на джерела в адміністрації Білого дому поінформували, що президент Трамп під час зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і російським послом Сергієм Кисляком розкрив їм надсекретну інформацію щодо ІДІЛ. Пізніше з'ясувалося, що джерело розвідувальної інформації, яке таким чином було скомпрометоване, належало Ізраїлю.

При цьому один із представників адміністрації підтвердив, що Ізраїль закликав Сполучені Штати бути обережним при використанні цих розвідданих, коди передавав їх.

Сам же президент Трамп написав у Twitter наступного дня, що мав "абсолютне право" ділитися такою інформацією з міжнародними партнерами в інтересах боротьби з тероризмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-