Сенатор Грем: Бюджет Трампа для Держепу створить багато нових

Сенатор Грем: Бюджет Трампа для Держепу створить багато нових "Бенгазі"

Укрінформ
Суттєве скорочення пропонованих витрат у бюджетній пропозиції Трампа на 2018 фінансовий рік змусить американську дипломатію зменшити свій вплив у світі та посилить загрозу для безпеки персоналу в посольствах.

Через це Сенат має докорінно переробити документ у кінцевому вигляді, заявив у вівторок впливовий сенатор-республіканець Ліндсі Грем, передає Укрінформ.

"Я впевнений, ми візьмемо й переробимо цей бюджет", - заявив законодавець, підкресливши занепокоєння щодо скорочень фінансування видатків, передусім, дипломатичного відомства США.

За його словами, якщо Конгрес затвердить цей бюджет, це змусить США відійти від справ у світі та поставить багато людей у небезпеку.

"Виникне багато Бенгазі, якщо ми насправді затвердимо скорочення для Державного департаменту," – заявив сенатор, нагадавши про події в Бенгазі 2012 року, коли під час збройного нападу на будівлю консульства загинув персонал США, у тому числі посол у Лівії Крістофер Стівенс.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Білий дім оприлюднив бюджетну пропозицію президента США на 2018 фінансовий рік. У ньому передбачене фінансування Державного департаменту й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на рівні $37,6 млрд проти нинішніх $54,9 млрд.

У самому Держдепартаменті США назвали це прагненням президента забезпечити добробут для американців, підвищити підзвітність уряду та посилити національну безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-