Держдеп відреагував на істотне скорочення свого бюджету

Держдеп відреагував на істотне скорочення свого бюджету

Укрінформ
Держдеп США назвав скорочення свого бюджету на 2018 рік з нинішніх $54,9 млрд до $37,6 млрд прагненням президента забезпечити добробут для американців, підвищити підзвітність уряду та посилити національну безпеку.

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненій у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні президент Трамп запросив $37,6 млрд для бюджету Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у 2018 фінансовому році. Цей бюджетний запит відображає порядок денний президента "Америка передусім", яка має пріоритетом добробут американців, посилення національної безпеки США, захист наших кордонів та просуває американські економічні інтереси", - йдеться в оприлюдненому документі.

Бюджет на 2018 фінансовий рік, підкреслили в Держдепі, "підтверджує прихильність президента зробити уряд США більш компактним і більш підзвітним американським платникам податків, в той же час, максимізує наші дипломатичні зусилля, в тому числі у взаємодії з нашими".

"Просуваючи зовнішньополітичні пріоритети президента, цей бюджет також допоможе закласти основу для нової ери глобальної стабільності й процвітання американського народу", - зауважили в Держдепартаменті США.

Нагадаємо: бюджетна пропозиція президента США передбачає історичне урізання запланованих витрат на загальну суму $3,6 трлн впродовж наступних 10 років за рахунок скорочення соцпрограм та дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-