Трамп засудив напад

Трамп засудив напад "жорстоких невдах" у Манчестері

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив співчуття родинам загиблих внаслідок вибуху в британському Манчестері і заявив, що за нападом стоять "жорстокі невдахи".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Після переговорів із головою палестинської адміністрації Махмудом Аббасом 23 травня у Вифлеємі на Західному березі Йордану Трамп заявив про "повну солідарність" США із британським народом.

За словами президента США, об'єктом нападу стали "невинні діти". Він додав, що "небезпечна ідеологія повинна бути знищена". "І я маю на увазі повністю знищена", – додав він.

Як заявив Трамп, "цивілізовані країни повинні об’єднатися, щоб захистити людське життя".

Президент США відвідав Західний берег на наступний день після прибуття до Ізраїлю, де він провів переговори з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу й іншими офіційними особами.

Напад у Манчестері, що стався пізно ввечері 22 травня, засудили й інші світові лідери. Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила "жаль і жах" через напад і наголосила, що її країна разом із Британією боротиметься проти терору.

Президент Франції Емманюель Макрон також висловив "жах" через вибух і пообіцяв провести переговори з прем’єром Британії Терезою Мей.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив "великий сум і глибоке потрясіння" через цей "жорстокий напад".

Вибух на території "Манчестер Арени" в однойменному британському місті стався після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Загинули 22 людини, ще 59 – поранені.

Консул України в Британії з’ясовує, чи немає українців серед постраждалих під час вибуху в Манчестері.

Поліція Британії повідомила, що за нападом стояв один чоловік, який загинув на місці. Водночас у поліції додали, що перевіряють, чи діяв він сам, чи мав зв’язок із якоюсь мережею.

Британський прем’єр Тереза Мей заявила, що вибух був "жахливим терористичним актом". Втім, поліція наразі офіційно не кваліфікує вибух як теракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-