Російські окупанти на Донбасі заборонили виїзд потенційним призовникам

Російські окупанти на Донбасі заборонили виїзд потенційним призовникам

Укрінформ
Російське окупаційне командування забороняє молодим чоловікам покидати окуповану територію Донбасу, намагаючись таким чином укомплектувати свої підрозділи призовниками з числа місцевого населення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Російське окупаційне командування посилює заходи щодо недопущення відтоку мобілізаційного ресурсу з території т.зв. “ДНР/ЛНР” в інтересах забезпечення комплектування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ призовниками з числа місцевого населення”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними розвідки, згідно з наказом окупаційного командування, «військові комісаріати і так звані “правоохоронні органи” зобов'язані максимально обмежити виїзд за межі “республік” молодих людей для продовження навчання”. 

“Для цього використовуються методи виховної роботи, залякування невизнанням дипломів отриманих у ВНЗ України, відкриття кримінальних справ за дрібні правопорушення із забороною залишати місце проживання до завершення вступної кампанії у 2017 році», - йдеться в повідомлені. 

У розвідці зазначають, що для виїзду з окупованих територій потенційним призовникам необхідно мати велику кількість довідок, отримання яких спеціально ускладнюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-