Трамп хотів завадити розслідуванню ФБР через інші розвідструктури - WP

Трамп хотів завадити розслідуванню ФБР через інші розвідструктури - WP

Укрінформ
Президент Трамп у березні просив двох керівників розвідувальних структур США допомогти йому чинити опір розслідуванню ФБР щодо зв'язків його кампанії і російським урядом.

Однак чиновники відмовились це робити, повідомило в понеділок впливове американське видання The Washington Post із посиланням на кілька джерел в адміністрації.

"Трамп звертався окремо до директора Національної розвідки Деніела Коутса, а також директора Агентства національної безпеки адмірала Майкла Роджерса, закликавши їх публічно заперечити існування будь-яких доказів змови в період виборів 2016 року", - уточнює газета.

Коутс і Роджерс відмовилися виконати це прохання. Вони обидва дійшли висновку, що це є недоречним.

Трамп звертався з таким проханням до керівників розвідувальних структур після того, як директор ФБР Джеймс Комі заявив Комітету Палати представників з питань розвідки 20 березня, що ФБР розслідує "характер будь-яких зв'язків між особами, пов'язаними з кампанією Трампа і урядом Росії, а також чи існувала координація між кампанією і зусиллями РФ".

Як зазначили джерела, розмова Трампа з Роджерсом була задокументована у внутрішній записці високопоставленого чиновника АНБ. Водночас, досі достеменно невідомо, чи був подібний звіт оформлений в ​​Управлінні директора Національної розвідки щодо розмови Трампа і Коутса.

Представники адміністрації заявили, що ці документи можуть бути представлені як комітетам, так і спеціальному раднику в Міністерстві юстиції, які проводять розслідування щодо втручання Росії у внутрішні справи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-