Державні пансіонати РФ

Державні пансіонати РФ "прилипли до рук" друзів Путіна і Медведєва

Укрінформ
Структури людей близьких прем'єру Росії Дмитру Медведєву і близького до президента Володимира Путіна олігарха Геннадія Тимченко брали участь у приватизації пансіонатів управління справами президента за заниженою ціною.

Про це повідомляють "Ведомости".

За даними видання, структури бізнесмена Геннадія Тимченко в 2011 році купили у керуючого справами пансіонат "Крилатське" на Рубльовському шосе і тенісне містечко в Сокольниках за цінами в рази нижче кадастрової вартості. У тому ж році він придбав у керуючого справами санаторій імені Орджонікідзе в Кисловодську, а також будинок відпочинку "Туапсе" в селищі Ольгінка. У першому випадку власником стала належить Єлисєєва компанія Furcina, у другому – компанія "Наутілус".

Єдиний засновник "Наутілуса" – Дмитро Соловйов – генеральний директор Фонду соціально-культурних ініціатив, президентом якого є дружина прем'єра Світлана Медведєва. 24 гектари землі навколо санаторію "Туапсе" були викуплені компанією "Наутілус" за ціною, що становить всього три з половиною відсотка від кадастрової вартості в мільярд рублів.

Правда, в 2016 році санаторій імені Орджонікідзе був повернений в держвласність на вимогу прокуратури, яка визнала, що він був виведений з власності держави через ланцюжок "взаємопов'язаних удаваних угод".

Операції проходили через кіпрську групу Waidelotte, що представляє інтереси і Єлісєєва, і Тимченко. Компанія фігурує у фільмі Фонду боротьби з корупцією Навального про "таємну імперії Медведєва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-